Firbeinte landskapsarbeidere
Geitene fra RAGG er landskapsarbeidere på Furøya. RAGG har både sauer og geiter utplassert på øyene i Tvedestrand, blant annet på Furøya. Der har de gode beiteforhold og holder vegetasjonen nede. Foto: Asbjørn Aanonsen.
Geitene fra RAGG er landskapsarbeidere på Furøya. RAGG har både sauer og geiter utplassert på øyene i Tvedestrand, blant annet på Furøya. Der har de gode beiteforhold og holder vegetasjonen nede. Foto: Asbjørn Aanonsen.
Veien mellom låven og vognskjulet blir nå restaurert. Steinsettingen mot eplehagen har delvis falt ut og på innsiden er den overgrodd. Kvalifisert ekspertise på tradisjonsmuring er hentet inn. Foto: Asbjørn Aanonsen.
Det har vært utført omfattende arbeid for å ta vare på det store flotte gjestehuset på Furøya. Nå starter dugnadsarbeidet med å pusse opp innvendig. Det legges opp til 9 sengeplasser fordelt på 3 rom i andre etasje og 2 rom i tredje etasje, totalt 18 sengeplasser, forteller dugnadsgeneral Dag Søraker. Foto: Øivind Berg
Det har vært avholdt sluttbefaring av restaureringsarbeidet med taket på den store låven på Furøya. Riksantikvaren var begeistret for arbeidet som var utført. Særlig bemerket riksantikvar Sjur Mehlum kvaliteten på skjøtene av takbukker og -bjelker. Foto: Asbjørn Aanonsen
Restaureringen av den gamle låven er i gang, og i første omgang er det taket og de bærende konstruksjoner som fagfolka konsentrerer seg om. Nytt tak og de elementene som holder taket oppe skal være ferdig i høst, slik at bygget blir tett før vinteren. Foto: Øivind Berg
Restaureringen av den gamle låven ble startet denne uka. Det er først og fremst taket som må restaureres for å gjøre bygget tett. Deretter skal resten av låven restaureres. Når det arbeidet er ferdig i 2020, vil låven kunne bli et vitalt kulturhus. Foto: Tvedestrandsposten
Gjestehuset har fått nytt tak og det er utført grundige reparasjonsarbeider av Froland Bygg ved Espen Eikemo og Nico Matews, som har bodd på Furøya mens de har satt i stand det gamle, staselige bygget, slik at det kan bli til glede for mange nye besøkende på Furøya.
Furøyas venner legger hvert år ned mange timer dugnadsarbeid for å gjøre Furøya attraktiv for besøkende. Det har vært ryddet i bygninger, hageanlegg og i utmark, og gammelt tømmer er kappet og kløyvd.
Dette nettstedet bruker infokapsler slik at vi kan gi deg den best mulige brukeropplevelsen. Infokapsler lagres i nettlesren din og utfører funksjoner som å gjenkjenne deg når du returnerer til nettstedet vårt og hjelper oss forstå hvilke deler av nettstedet du finner interessant og nyttig.
Strengt nødvendige infokapsler må være slått på hele tiden slik at vi kan lagre preferansene dine for infokapselinnstillinger.
Om du slår av denne infokapselen kan vi ikke lagre preferansene dine. Dette betyr at hver gang du besøker dette nettstedet må du slå på eller av infokapsler på nytt.